Delavnice

DELAVNICA #BMS, ŽALEC, 22.9. IN 20.10. 2018

Začetek: 10.00
TRAJANJE: 2H
Kraj: Žalec, Hausenbichlerjeva ulica (SKLZ trgovina)
Komu je namenjena: športnikom in rekreativcem kot tudi strokovnemu kadru na področju treninranja in vadbe
Prijave: info@tatjana-sport.com

Cilj: kako pravilno izvesti preventivni trening in kaj to sploh je?

Mišice je treba vedno specifično ogreti glede na glavni del treninga ali opravljanja dela na delovnem mestu. Simulirati moramo gibanje, ki ga bomo izvajali v glavnem delu treninga ali na delovnem mestu in spodbuditi nevromišično aktivacijo telesa.
Nevromišična aktivacija pomeni, da spodbudimo delovanje centralnega živčnega sistema. Praktično bomo preizkusili vaje, ki vključujejo večsklepno, večravninsko, stoječe gibanje z elementi pliometrije in propriorecepcije. Vaje bomo izvajali z rekviziti, ki pomagajo in vodijo pravilno gibanje.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

BODYMOTIONSYSTEM (#bodymotionsystem)

Ves čas evolucije smo se morali gibati, a dandanes večino časa presedimo in naše telo propada. Toda človek je narejen za gibanje, to je v naši naravi. Po drugi strani pa nas delovne obveznosti silijo v prisiljene položaje zaradi katerih imamo čedalje več kroničnih težav in bolečin. Najbolje si lahko pomagamo sami, če smo za delo fizično dobro pripravljeni. Zavedati se moramo, da je naša služba naša tekma in tako kot vrhunski športniki skrbijo za svojo fizično pripravo, moramo tudi mi.

Dandanes delovni čas redko kje traja samo 8 ur. Pogosto se raztegne na 10-12 ur, odvisno od dela. Zato se lahko primerjamo z vrhunskimi športniki, ki tako kot mi za poslom, plačo, delom, pehajo za vrhunski rezultat. Vendar oni se na to kondicijsko pripravljajo, kaj pa vi? Prisilne drže na delovnem mestu vodijo v kompenzacijske gibe, ti pa nas pripeljejo do bolečin ali celo kroničnih poškodb. Zdravi zaposleni, ki so fizično pripravljeni na napore službe so ključ do dobrega delovanja podjetja.

Namen delavnic je dokazati zaposlenim, da minimalno izvajanje vaj za boljšo držo in sprostitev mišic olajša in izboljša delo.

 • C1: izboljšati držo telesa med delovnim procesom
 • C2: povečati mobilnost ramenskega in kolčnega sklepa
 • C3: povečati stabilnost ledvenega dela hrbtenice in kolenskega sklepa

 

Strnjena predstavitev dela

Projekt se praktično izvaja na 4-urnih delavnicah, kjer prepletamo predavanje in praktično usposabljanje potecialnih strank – podjetij, s katerimi v nadaljevanju izpeljemo projekte direktno na delovnem mestu, kar pomeni, da podjetje s svojimi zaposlenimi redno, dnevno izvaja tako imenovane »minute za zdravje«, naredi regeneracijsko vadbo, kjer poskrbi za sproščanje preobremenjenih mišic in ustrezne vaje, ki razbremenijo držo.

Podjetje se s svojimi zaposlenimi najprej udeleži 4-urne delavnice, kjer se dobro seznani z vsebino, po drugi strani tudi trener-demonstrator testira skupino in jim prilagodi program.


——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

SKLZ DEMO TEAM SLOVENIJA

SKLZ-logoIzbrana ekipa SKLZ demo trenerjev se trudimo, da vam demonstriramo in prikažemo vaje ter opremo na čimbolj strokoven način, izbiramo vaje, ki so primerne za začetnike in vrhunske športnike ter vse vmes.
SKLZ rekviziti so razdeljeni v več skupin in omogočajo treninge za agilnost, moč ,hitrost in ravnotežje. V skupini za ogrevanje imate pripomočke za samomasažo mišic: valjčki, žogice, palice… Blazine, terapevtske žoge, vam pomagajo na način, da imate na opremi narisane vaje in si lažje zamislite potek ogrevanja ali same vadbe.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Kdor trenira počasi je star!

4

• delavnica: praktična uporaba funkcionalnih rekvizitov
• delavnica: SMART program design
• delavnica: Korekcija gibanja
• Delavnice so namenjene trenerjem, ki bi želeli izpopolniti svoje znanje na čimbolj konkreten način in ga vpeljati v svoje delo.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU

delavnice-promocija-zravja

V sodelovanju z Obrtnimi zbornicami Šmarje pri Jelšah, Šentjur in Celje sodelujem pri projektu »Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih«,.

V okviru projekta je najprej potekalo predavanje za delodajalce v februarju in marcu in delavnica za zaposlene. Promocijski dogodek se bo odvil na isti dan na področju cele Slovenije v torek, 15. marca 2016 ob 14. uri.

Vse je pomembno, kako sedimo, vstajamo, kako dvigamo bremena, drža je vsemu osnova, zato izvajamo predavanja in praktične delavnice za podjetja in zaposlene na temo promocije zdravja na delovnem mestu.

Teoretični del:

 • Zakaj je potrebna telesna vadba?
 • 5 sprememb, kij ih morate narediti v svojem življenju?
 • Katere so tipične kronične bolečine in poškodbe in kako si lahko pomagate sami?
 • Katere športne aktivnosti vam priporočamo?

Praktični del:

 • spoznati način, kako si lahko sami pomagate z vajami proti bolečinam na delovnem mestu
 • kaj lahko naredite sami doma
 • s testnimi primeri sami ugotovite, če vajo pravilo izvajate
 • po vsaki vaji takoj opazite napredek

 

Posnemanje gibanja iz vsakodnevnega življenja in športa je tisto, kar moramo trenirati, da ne pride do kroničnih bolečin, poškodb in bolezni v našem telesu. Poskrbeti moramo, da se naše telo giblje povezano od podplatov do glave, fleksibilne in hkrati čvrste mišice vam bodo dale več energije, stabilni sklepi in vezi poskrbijo za preventivo proti padcem in seveda, če se redno gibljemo in pravilno prehranjujemo, nam telo to vrne z lepo oblikovano postavo.

Trenirati oziroma vaditi moramo tako kot gradimo hišo, od temeljev do strehe.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

BOSU® 3DXTREME™ SUMMIT 2015

ROOSTEREN, NIZOZEMSKA, 22.1.25.1.2015

CERTIFICIRANO IZOBRAŽEVANJE INŠTRUKTORJA 3DXTREME

Evropski distributer Meijers Fit&Gezond vsako leto organizira srečanje BOSU Master Trenerjev in letos nas je bilo 25 iz 15 držav. Srečanje poteka v okviru praktičnih delavnic, letos pa so nam predstavili še nov program krožne vadbe, ki se imenuje 3DXTREME™.

Program vadbe je zelo zanimiv za skupinske vadbe, ker lahko naenkrat vadi veliko število ljudi in ne potrebujejo vsak svojega BOSU-ja. Program traje 50 minut in je intervalno naravnan kot HIIT program. Vendar je korist tega programa, da se ga lahko udeleži vsakdo, tudi slabše kondicijsko pripravljen. S tem treningom izboljšujemo kardio komponento, stabilnost trupa, fleksibilnost in moč. Programa se bo mogoče naučiti na 6 urnem izobraževanju, kjer je tudi velik poudarek na komuniciranju trenerja na tovrstnem treningu.

Na tečaju se popolnoma seznanite z načinom programa in naučite se sestavljati vadbeno uro. Prejmete učbenik in certifikat inštruktorja 3DXTREME™. Poleg tega, da smo se Master Trenerji naučili, kako vas certificirati za 3DXTREME™, smo imeli tudi zelo kvalitetno delavnico stabilnosti in mobilnosti telesa: ter zabavno delavnico z rekvizitom, ki za obremenitev uporablja vodo: KAMAGON® BALL.

Tatjana_delavnice_JAN2

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

BOLOGNA; FUNCTIONAL INTERNATIONAL EXPERIENCE, 22.2.2014

Na povabilo ELAV-A se sodelovala na seminarju o funkcionalnem treningu, kjer sem na praktični delavnici predstavila svoj koncept funkcionalnega treninga.
Sama funkcionalni trening opišem z eno besedo: “UPORABEN”.

Bologna_2

Današnjemu človeku manjka predvsem gibljivost in koordinacija. Zakaj? Ker non stop samo sedimo.
Tisti,ki obiskujete moje individualne in skupinske treninge, veste o čem govorim: “uf, te vaje so pa težke…” vse preveč se na vadbah, v fitnesih posvečamo samo moči in zanemarjamo ostale gibalne sposobnosti.

Funkcionalni trening ni cross fit ali boot camp, izzivi…to so športne aktivnosti ali celo športne discipline, kjer je cilj rezultat, funkcionalni trening nas na te izzive pripravi, gib je funkcionalen dokler je pod kontrolo.

Bologna_1

IZOBRAŽEVANJE TRX INŠTRUKTORJEV NA DUNAJU:

V TRX “družino” se je pridružila nova TRX inštruktorica Claudia Hoedl iz Gradca, ki bo v bodoče izvajala TRX tečaje na območju Avstrije. Da delo poteka nemoteno in v skladu z navodili proizvajalca suspenzijskega pripomočka za trening, smo vedno na prvem tečaju prisotni Master trenerji, ki nudimo pomoč in oporo ter na koncu podamo oceno tečaja.

CO_TEACH_II

Co-teach, priprava dan prej

S trenerjem se srečam vedno en dan prej, kjer se pogovorimo kako bo tečaj potekal, če so še kakšne nejasnosti in vprašanja glede same teorije tečaja ali praktični napotki za logistično izvedbo.

Tečaj je ponavadi izveden v katerem od fintes centrov in sedaj nas je gostil FITNESSLAND.cc v kraju Oey… Blizu Dunaja, center ima zelo dobro opremljeno dvorano za funkcionalni trening (reebok, cross fit, trigger point, seveda TRX, cybex itd.,) skratka raj za trenerje:)

FITNESS_LAND

FITNESSLAND, funkcional training

Tečaj traja 8 ur, kjer se trenerji učijo predvsem varno in učinkovito uporabljati rekvizit TRX “suspenzijski trener”, spoznajo na kakšen način lahko izvajajo vaje, kako lahko te vaje prilagodijo svojim strankam, kam vse ga lahko obesijo, na koncu torej ugotovijo, da je vadba z njim zabavna, učinkovita in tudi zabavna.

TRX_POCEP

TRX počep, delo v paru

Biti TRX Master trainer mi je v veliko veselje, potovati po Evropi in bližnjem vzhodu, srečati in pomagati trenerjem, da napredujejo v svojem poklicu, hkrati pa spoznavati zanimivosti določenih krajev, center Gradca me je prijetno presenetil, saj se še nisem sprehodila po njem (vedno se ustavim le v Metroju ali Ikeii ;)

NOVI_INSTRUKTORJI_AVSTRIJA

Novi TRX inštruktorji Avstrije

Tatjana, TRX Master Trainer

UA-47338026-1