Skupinski treningi

SKUPINSKI TRENINGI

Trenirati oziroma vaditi moramo tako kot gradimo hišo, od temeljev do strehe, zato se kot trener mnogih športnikov, rekreativcev, otrok in starejših sedaj postavljam pred izziv – trenirati Vas.

Treningi v skupini so primerni za vsakogar, s kondicijo ali brez, moškega ali žensko, starejšega ali mlajšega, torej za vse, ker vadbo prilagajamo vsakemu individualno, čeprav vadimo v skupini.

Slide_3

Prostor: dvorana Zlatorog Celje, press center 2. nadstropje
Termini: torek in četrtek
Ura: po dogovoru
Cena:
1x mesečno – 32 eur
2x mesečno – 64 eur
1x obisk – 10 eur

AKTIVEN SENIOR

»Prestar sem že za to.«

To je le eden izmed izgovorov zakaj veliko ljudi ne posveti del svojega časa redni telesni vadbi. Z zdravim načinom življenja, redno telesno vadbo, zdravimi prehrambnimi navadami in opuščanjem razvad, kot so alkohol in tobak, si zagotovimo dobro psihofizično stanje. Z drugimi besedami povedano: z ohranjanjem zdravega načina življenja lahko računamo na dolgo in kakovostno življenje.

Na kakšen način pa lahko redna telesna vadba pri starejših ljudeh zagotovi kakovostnejše življenje? Človek običajno doseže maksimum svojih telesnih sposobnosti med petindvajsetim in tridesetim letom, nato pa začnejo te sposobnosti upadati. Čeprav upadejo vse sposobnosti, pa je časovni potek upadanja posameznih sposobnosti različen. Z redno telesno vadbo lahko te procese upočasnimo in si s tem tudi v visoki starosti zagotovimo kakovostnejše življenje.

Katere so značilnosti kakovostnega življenja starostnikov?

Ena značilnost sovpada z ohranjanjem mišične moči, kajti z leti le-ta upada zaradi izgubljanja motoričnih enot in atrofije mišičnih vlaken. Zadostno porabljanje energije preprečuje, da se maščobno tkivo manj nabira. Ohranjanje reakcijskih časov in hitrosti izvajanja različnih gibov prinaša kakovost v vsakdanje življenje. S tem se ohranja tudi kostna masa, ki preprečuje, da bi bile kosti porozne in lomljive. Boljša pljučna kapaciteta omogoča manjšo porabo časa za vsakodnevna opravila in preprečuje posedanje in počivanje. Ohranjanje visoke maksimalne frekvence srca preprečuje porast krvnega tlaka in s tem manj jemanja tablet.
Kakovostno življenje pomeni tudi druženje s prijatelji, vnuki, otroci, kar naj prinese sproščanje in užitek, ne pa stres, ker jim ne moremo slediti.

photo

 

AKTIVEN SENIOR – vadba za starejše

Priporočljivo je, da senior opravi zdravniški pregled (EKG pod obremenitvijo, krvne preiskave ipd.), ter se že s svojim zdravnikom posvetuje o pogostosti, intenzivnosti in obliki vadbe. Na podlagi priporočil zdravnika, vam s strokovnim znanjem zagotovimo varno, učinkovito in prijetno vadbo.
Vadba je individualno prilagojena vsakemu posamezniku, predvsem zaradi raznih zdravstvenih težav in bolečin, ki jih je potrebno upoštevati pri vadbi. Poudarek na vadbi je na vajah ravnotežja, koordinacije, raztezanja in krepitve. Pri tem uporabljamo različne rekvizite, ki sami po sebi spodbujajo pravilno delovanje mišic. S tem je vadba zanimiva, raznolika, prijetna ter pomaga vaši aktivnosti.

Nisem senior, sem aktiven senior!

Pridružite se mi ob četrtkih med 10.00 in 11.00 v dvorani Zlatorog v Celju.

MNENJA STRANK

IMG_9328 - Copy“Za ustvarjanje z glino, lončarjenje, ki je predvsem fizično delo, potrebujem dve zdravi roki in precej kondicije. Kondicijo sem vzdrževala z rednim plavanjem, vsaj dvakrat na teden, z jogo in s hojo po hribih.
Pred dvema letoma in pol sem zbolela. Diagnoza: nevralgična amiotrofija obojestransko; prizadeta oba brahialna pleteža. Posledica: štrleča desna lopatica, nezmožnost dvigovanja desne roke, občasno tudi leve, atrofija mišic po obeh rokah. S težavo sem se oblačila, odrezala kruh, komaj sem držala krožnik, nisem mogla ustvarjati z glino….
Po osmih mesecih spanja (tudi do 16 ur na dan), terapij in počivanja sem najprej začela obiskovati športnega fizioterapevta, ki me je proti koncu mojih terapij napotil k Tatjani Klakočar.
Po prvem obisku pri Tatjani sem prvič po letu dni čutila prijetno, nežno bolečino v mišicah na rokah in na hrbtu okoli lopatic in pod njima. Na začetnih srečanjih nisem mogla stati niti na vseh štirih, nisem imela ravnotežja, z obema rokama sem komaj dvignila 1 kg ob telesu………nekaj mesecev sva učili desno roko (ki je šla kar malo po svoje) pravilnega gibanja, nabirala sem kondicijo in krepila mišično maso po celem telesu.
Z redno funkcionalno vadbo 2x na teden, pod strokovnim vodstvom Tatjane, s skrbno izbranimi vajami in »domačimi nalogami« sem od spomladi do jeseni toliko pridobila na kondiciji in moči, da sem začela z vadbo v skupini. Nisem si predstavljala, kako bom zmogla vaditi v skupini, toda nimam težav. Vse vaje se lahko izvajajo po stopnjah. Včasih izvedem kakšno vajo v težji obliki in po nekaj ponovitvah preidem na lažjo obliko, v ritmu, ki ga zmorem. Vadba v skupini nekako potegne in daje več moči. Meni pomaga pri vztrajnosti in hitrosti.
Po letu dni in pol funkcionalne vadbe pod budnim očesom Tatjane sem ojačala celotno telo, pridobila sem na moči, hitrosti, ravnotežju in kondiciji, tako da sem zopet začela ustvarjati v mojem ateljeju, zaenkrat za polovični delovni čas!!
Vesela sem, če sem kakorkoli pomagala s svojo izkušnjo.”
Mihaela Belak

 

“Hvala za sporočilo!

Bova pridna, ker se splača!!
Ugotavljava, da imava to pomlad bistveno več energije in moči pri premagovanju stresov, ki jih prav letos ne primanjkuje.
Program, ki ga izvajaš ( oprosti, če tikam, a mislim, da smo se enkrat zmenili ?? ), je več kot super !
Čeprav sva med bolj “zarjavelimi” v skupini, napredujeva in upava, da bova čez kakšno leto v prvih bojnih vrstah!

Hvala za vse, se vidimo na treningu – v torek v parku.

Lep pozdrav ! Vera Klepej Turnšek u.d.i.a.”

AA_logo

 

 

 

 

IGOR TURNŠEK

Kot bivši aktiven športnik sem se sredi zime vključil v program funkcionalne vadbe. Prav zaprav me je na vadbo pripeljala žena. Začetki so bili mučni, še posebej, pa je bilo mučno spoznanje, da je potrebno pridevnik iz prve povedi dvakrat podčrtati.

Kljub napornem vsakdanjiku, si enkrat na teden vzamem čas za vadbo. Vaje so skrbno izbrane in si sledijo v takšnem zaporedju, da poleg manjše utrujenosti ni mogoče »pridelati« poškodbe. Vsak lahko vadi po svojih sposobnostih, čeprav znotraj ritma skupine. Cilj vadbe ni povečanje mišične mase, ampak aktziviranje najpomembnejših mišičnih skupin, potrebnih za vsakdanje življernje. Delam, kolikor zmorem, čeprav si prizadevam, da vaje izvajam pravilno in v »pametnem« ritmu.

Sledilo je presenečenje.

Po pol letni vadbi sem se udeležil Boot camp-a na Boču. Poleg vsega smo imeli tudi nekakšen preizkus . Tek 4,5 km z vmesnimi postajami za izvajanje vaj – vojaških spretnosti. Že dolgo nisem tekel, čeprav sem to kot športnik počel vsak dan. Menil sem celo, da je tek zame lahko nevaren. Ampak že ob prvih porakih sem ugotovil, da lahko tečem, da gre … Bil sem pesenečen nad sabo in celo nad dosežkom.

Komentar ni potreben. Priporočam v uporabo!

UA-47338026-1